Tuesday, April 13, 2010

Selülit kurtaricilari!

.

Selulit nedir bilmeyen yoktur heralde :) gecelim ondan kurtulabilecegimiz yontemlere!

Ilk once olmazsa olmazlari var bu seluliten kurtulma isinin:
1.Bol su ,icebildiginiz kadar,caylar,yesil cayi oneririm.Toksinleri vicudunuzdan atmaya yarar!Cildiniz purusuzlesir!
2.Spor!Cok onemli,kosumu olur,bol dans mi,yuruyus mu,o size kalmis.:)
3.Diet tabiykide.Ne yediginize dikkat etmelisiniz,bol meyve.bol sebze,tuzu menunuzde azaltin(cok su icerken vicudunuzun su tutmasina neden olur,siskinlik yapar)

Gelelim dustan once yapabileceyimiz maskelere :
1.Bal maskesi,bal masaji daha dogrusu! :)Bal toksinleri atmaniza yardimci olur,cildi purussuz yapar,kan dolasimini hizlandirir.
Yapilisi:
Bali selulitli bolgeye suruyonuz ,sonra elerinizi iyce surdugunuz balli bolgeye bastiriyorsunuz ve ansizi cok cabuk sekilde cekiyorsunuz ,kendiniz ya da bir baskasinin yardimiyla yapabilirsiniz.
2-3 gun arayla 6-7 defa yapabilirsiniz,onceden morluklar olusabilir , ama sonraaa cilt yumsacik oluyor ve purussuz!
2. Ahmed Maranki selulit maskesidir bu.Ben yaptim ,bence cok etkili!
Yapilisi:Biberiye ve kekik yagi esit miktarda karistirin bir kyasede(ben burkan kapagi kulaniyorum yaglar cok kokuyor cunku yikasanda kapagi ) yakici etkiyi hafifletmek icin ise badem ve bugday yagi ekleniyor.Surun ve masaj yapin, sonra strec filmle sarin( cop icin posetlerde olur,kesip bir tarafini,giyiyorsunuz,yagli oldugu icin direk yapisiyor bacaga, eski pijama giyin tavsiyem),oyle yatip uyuyorsunuz ,sabah yikiyorsunuz!En az 6-7 defa uygulayin,ama ilk maskeyi uygulamadan sonra farki hisediceksiniz!

Dusta yapabilecegimiz uygulamalar:
1.Masaj fircasinla masaj :) .Kuru cilde uygulanir, piling etkiside vardir,kan dolasimini hizlandirir.Fircanin hareket yonu bacaginizdan yukari dogru.
2.Kahve peelingi ya da masaji diyebiliriz.Normal kahve, cezve kahvesi, 2-3 kahve kasigi koyup bir bardaga, ustune cikcak kadar su ve mikrodalgaya koyuyorsunuz, ya da kahve iciyorsaniz kahvenin dibini kulanabilirsiniz,ben icmedigim icin ilk anlatigim yontemi kulaniyorum.Tamam maskemiz hazirdir kulanmaya, dustayken o kahve dibinle ovuyoruz selulitli bolgeyi!Cildiniz kuruysa bu maskeye biraz zehtin ekleyebilirsiniz!Kafeinin kadinin selulitlere karsi savaslarinda en iyi dostudur ! Bir cok selulit kremi var kafein icerikli.SIkca uygulayin,faydasini goreceksiniz.
3. Deniz tuzu masaji. Deniz tuzu ile banyo yapabilirsiniz, kuvetiniz varsa, kuvete 300 gr kadar deniz tuzu koyup, ama yoksa benim gibi 1-2 panca deniz tuzuna ,biraz zehtin yagiyla ve 1-2 damla lavanta yagiyla karistiriyorsunuz.Sonra masaj yaparak selulitli bolgeye suruyorsunuz ve yikayabilirsiniz 1-2 dakika sonra.
4.Ve tabiyki kontrast duslar.Selulitli bolgeye bir souk,bir sicak su uygulayin, tabi souk suyla bitirin bu uygulamayi!Kan dolasimini hizlandirir!

Ve dustan sonra yapilabilicekler:
1.Ne marka olursa olsun bir selulit kremi edinmelisiniz( bence fark etmiyor)
2.Masajor.Selulit kremini surdukten sonra bolca boyle bir masajorle masaj yapiyorsunuz dairesel hareketlerle!
3.Masajorunuz yoksa cimdikleyerek masaj yapabilirsiniz!

En son olarak bunlar benim denedigim metotlar ve faydalarini gordugum maskeler!Ne kadar sIkla ve duzenli yapabarsaniz beyendiginiz bir yontemi ,ya da kombine ederek 2-3 yontemi faydasini goreceksiniz,tabi mutlaka ilk yazdigim 3 olmazsa olmazlari yaparsaniz!

0 comments

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment